Referenties

Peter van 't End

Peter van 't End van Eneco heeft als leidinggevende gedurende een langere tijd samengewerkt met Harry Kleywegt.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van Harry Kleywegt?
Betrouwbaar, creatief en consistent.
Hij is creatief in het sturen van mensen en problemen oplossen. Harry is een goede netwerker.

Wat is de kracht van zijn werkwijze als leidinggevende:
Hij creëert draagvlak. Zowel op de werkvloer als bij het management. Hij weet mensen te enthousiasmeren, en aan te geven wat de nieuwe uitdaging is en hoe zij daar invulling aan kunnen geven. Voor mensen die echt niet mee kunnen komen zorgt Harry voor een plek waar ze weer netjes kunnen landen.
Het is prettig werken met Harry als je naar zijn argumenten luistert en ze ook meeneemt in je besluiten. Hij geeft duidelijk aan als hij het niet mee eens is, maar hij is ook te overtuigen dat je als manager een bepaald doel moet nastreven.

Wat was zijn toegevoegde waarde voor het project binnen uw organisatie?

Het ging om het samensmelten van drie teams en uniforme werkwijze creëren. Dus minder kosten, minder fte (fulltime-equivalent) en betere resultaten.

Waarom adviseert u anderen hem in te huren?

Harry komt afspraken na en neemt de mensen aan de hand mee in een veranderingsproces.
Saneren is minder iets voor hem, dat gaat met zijn persoonlijkheid botsen. Na een reorganisatie teams samenvoegen met de ruimte om voor mensen waarvan afscheid genomen wordt een en ander netjes te regelen, dan is hij een prima reorganisator.

Wat is er zo uniek?

Ik zie een mensenmanager die gericht is op zowel de mensen als op het resultaat. Vaak is die combinatie er niet. En dat ook nog met heel veel energie en enthousiasme.

Peter van 't End