Referenties

Erwin Pannekoek

Erwin Pannekoek heeft als productspecialist bij Alliander tijdens twee projecten met Harry Kleywegt gewerkt.

Hij gooit je in het diepe, maar je komt er veel sterker uit als persoon.”

Hoe heb je de stijl van leidinggeven van Harry ervaren?
“Wat meteen opvalt is dat Harry een echte peoplemanager is. Hij focust op samenwerken en het individu, maar verliest het resultaat daarbij niet uit het oog. Dat doet hij heel erg goed. Binnen zijn projecten is er altijd veel interactie. Harry betrekt mensen: ze doen wat hij vraagt, zonder dat men het idee heeft dat hen iets opgedragen wordt. Hij creëert draagvlak en maakt mensen enthousiast. Daar is hij goed in.”

Hoe onderscheidt hij zich van andere leidinggevenden?
“Zijn stijl van leidinggeven past hij aan op de mensen waaraan hij leiding geeft. Dat vind ik een grote plus. Hij schat de situatie en de omgeving goed in, en pas daarna zet hij een strategie in. Daar is niet altijd ruimte voor. Toch neemt hij altijd tijd voor zijn mensen. Dan maar in zijn eigen tijd. Hij staat echt voor het resultaat en de mensen.”

Wat heeft het werken met Harry voor jou persoonlijk betekend?
“Harry zet de juiste mensen op de juiste plek. Dus soms ook ver boven hun huidige functie, zoals in mijn geval. Dat is spannend, dan moet je ineens mensen gaan aansturen en ben je verantwoordelijk voor het deelproject. Maar als hij een dergelijke keus maakt reikt hij je ook de juiste gereedschappen aan om de klus te klaren. In mijn geval was dat bijvoorbeeld coaching.

Voor mij persoonlijk resulteerde dit ook nog in een promotie. Hij gooit je in het diepe, maar je komt er veel sterker uit als persoon. Daar ben ik hem erg dankbaar voor. Zo haalt hij het goede in mensen naar boven en dat zet hij zo goed mogelijk in. Hij geeft je veel vertrouwen. Zit je niet op de juiste functie, dan zal hij ook niet schromen om je op een andere plek neer te zetten.”

Wat voor gevolgen had zijn manier van leidinggegeven voor het project?
“Dit was een heel groot project. Harry was business projectmanager, daarnaast was er ook nog een IT-manager. Harry zorgde voor de business. Hij was vooral bezig met het business belang en het boven krijgen van de onderste steen. Hij zette mensen bij elkaar waardoor goed boven tafel kwam wat er nu echt speelde en wat er nog moest gebeuren.

En als het echt noodzakelijk was riep hij: “Dit weekend gaan we doorwerken.” Maar als het dan klaar was, dan werd dat ook uitgebreid gevierd. Harry creëert fijne werkomstandigheden.

Erwin Pannekoek, Alliander