Referenties

Eugenie Knaap

Remco Artz  is medewerker bij het Expertise Centrum Incasso van Liander Klant & Service. Tijdens de realisatie van dit expertisecentrum was Harry Kleywegt zijn interim teamleider.
Hoe heb je de aanwezigheid en inbreng van Harry tijdens het proces ervaren?
Harry was heel prominent aanwezig. Hij zat ‘on-top’ bij alles; van proces tot de handboeken. Harry kijkt ook vanaf een afstand naar mensen. Hij pikt bepaalde persoonlijke karaktereigenschappen er uit, en gaat daarmee aan de slag.
Zo stuurde hij bij en liet je nadenken hoe zaken ook anders kunnen.
Harry is gefocust op de mens, maar dan ook op de manier die bij die persoon past. Zo groei je en word je een beter mens. Toch dringt hij zich niet aan je op.
Hij is verbaal heel krachtig en weet heel goed empathie te tonen.  Hij weet precies wat hij wil, maar geeft je wel ruimte om in discussie te gaan.

Wat is zo specifiek aan zijn manier van werken?
Dat hij zijn coaching op jouw eigenschappen en talenten afstemt. Voor mij persoonlijk betekende dat vooral ook ruimte voor mezelf. Ik kijk namelijk altijd de kat uit de boom. Hij weet dus precies hoe iemand in elkaar steekt en hoe hij iemand de mogelijkheid kan geven om zich verder te ontwikkelen. Puur coaching op een hele leuke manier.

Wat was het effect van Harry’s inbreng en werkwijze?
Voor dat Harry teamleider was, was er altijd wel een proces ‘om een ander proces op gang te houden’. Hij zorgde voor duidelijkheid zodat de processen één geheel werden.  De mensen onderling werden positiever en enthousiaster over hun werk. Hij liet echter wel de verantwoordelijkheid bij de medewerkers. Hij verwachtte een bepaalde houding zonder daar inhoudelijk over te spreken of dat specifiek te benoemen.
Hij had meestal ook echt tijd voor ons. Het liefst handelde hij alles meteen af.

Hij had een duidelijk doel, maar bleef wel heel realistisch.  Ook in een drukke periode wist hij prioriteiten te stellen. Zijn auto leek soms wel een bibliotheek.  Hij kreeg iedereen aan het lezen.

Remco Artz, Liander Klant & Service