Referenties

Eugenie Knaap

Harry Kleywegt was langere tijd de leidinggevende en de coach van Eugenie Knaap, teamleider bij Alliander Dataservices.

Welke drie steekwoorden omschrijven Harry Kleywegt?

Direct, doorzetter en mensen mens.

Wat is de kracht van de werkwijze van Harry als coach en leidinggevende?

Hij komt snel tot de kern van de onderliggende oorzaken en praat daarna in oplossingen. Harry is een prettige coach. Ik heb een aantal keren een coach gehad, maar nog nooit zo één als hij. Hij denkt niet in wenselijk gedrag. Hij wil graag dat je bij jezelf blijft, jij moet begrijpen wat het doel is van een gesprek en dan kom je vanzelf tot iets dat bij je past. Harry gaat eerst naar de bodem, wat zit er onder qua persoon en emoties? Er is al snel een vertrouwensband. Als je weet waar het probleem vandaan komt, dan weet je ook welke kant je op gaat.

Op welke manier ben je gegroeid door zijn coaching
?
Ik luister en kijk naar wat hij zegt en op welke manier. Dat geeft leermomenten. Ik heb nu meer zelfvertrouwen dan toen we begonnen, en een beter zelfbeeld. Ook privé heeft dat prettige ontwikkelingen.

Waarom is Harry zo’n goede coach?

Hij was mijn coach en leidinggevende, vaak werkt dat niet voor mij. Ik heb mij gericht op  de coachingsmogelijkheden en het heeft zich nooit tegen mij gekeerd. Hij laat je in je waarde en spreekt zijn waardering heel duidelijk uit. Hij kan die dubbelrol prima aanpakken. We waren meer een team dan baas en werknemer.

Wat is er zo uniek?

Dat hij als wildvreemde door je muurtje heen prikt, zodat je meteen aan de slag kan met je ontwikkeling. Daarnaast is hij vriendelijk op de mens en hard op de inhoud.

Eugenie Knaap