Robert Herok

Referenties

Conny Gevers

Bas Muntslag, Senior Manager Accenture Nederland, heeft als IT-projectmanager bij Alliander NV samengewerkt met Harry Kleywegt.

”Een lastige boodschap brengen, die de ander uiteindelijk positief oppakt. Dat is typisch Harry.”

Hoe heb je de samenwerking met Harry Kleywegt ervaren?
Samenwerken met Harry is heel prettig. De basis hiervoor is een grote mate van integriteit en wederzijds vertrouwen. We moesten allebei hard werken om tot het gezamenlijke doel te komen. Intensieve samenwerking en elkaar goed aanvullen was daarvoor noodzakelijk. Formeel was er een strikte splitsing in verantwoordelijkheid, maar in de praktijk zaten we dicht bij elkaar en keken we hoe we elkaar het beste konden helpen.

Op welk vlak onderscheidt Harry zich met zijn stijl van leidinggeven?
Hij is heel bevlogen en betrokken om complexe trajecten succesvol af te ronden. Dat doet hij door als een stuwende kracht energie in een volledig team en organisatie op te wekken. Hij zet mensen in hun kracht en probeert iedereen mee te krijgen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat iemand niet op zijn plek zit. Over het algemeen hebben we vooral met mensen gepraat en gezorgd dat ze toch op hun positie konden blijven. Als dat niet lukte dan volgde een opbouwend gesprek met die persoon.
Laat de ander in zijn waarde door aanknopingspunten te zoeken. Dat is typisch voor de aanpak van Harry. Ik heb daar met bewondering naar gekeken. Een lastige boodschap brengen die de ander uiteindelijk positief oppakt. Mensen bij elkaar brengen en oplossingen zoeken waarbij iedereen met opgeheven hoofd naar buiten kan gaan. Daarin onderscheidt Harry zich.

Een hele goede sfeer is voor hem ook erg belangrijk. Zijn grote kracht is om dat te realiseren. Want bij dit soort ingewikkelde projecten zijn mensen de basis. En dat is gelukt door mensen individueel aan te spreken, maar ook als groep. Het vieren en belonen van successen, daar gaat Harry ook voor.

Wanneer moet je Harry nu echt inhuren?
Als je als bedrijf voor een uitdaging staat, waarbij het dus heel belangrijk is dat een groep mensen op een afdeling moet worden meegenomen in een complete verandering, en daarna ook mede-eigenaar zijn van die verandering. Neem dan contact op met Harry Kleywegt.

Hij is er enorm goed in om een uitdagende vraag effectief over te brengen op de mensen die het aangaat, en daarna ervoor te zorgen dat die mensen zich eigenaar voelen van die verandering en enthousiast hun bijdrage leveren. Verandering doorvoeren kan immers alleen als mensen erachter staan.

Bas Muntslag, Accenture Nederland