Robert Herok

Referenties

Pepijn de Geus

Pepijn de Geus werkt als zzp’er voor zijn bedrijf DG-ICT Solutions. Binnen het JADE traject bij Alliander was hij een van de teamleads en werkte hij nauw met Harry samen.

Hoe heb je de samenwerking met Harry ervaren?
Ik heb lange tijd met Harry samengewerkt  bij grote it-veranderingen.  Ik heb hem zo intensief leren kennen en bijna dagelijks met hem gewerkt. Voor Harry stond het belang voor de business (eindklant) altijd voorop. Hij gaf de medewerkers alle ruimte om fouten te maken,  maar dan wel maar één keer.  Zijn projectaanpak is vooral gericht op mensen.

Wat was de invloed van Harry op het project en het team?
Harry zorgde voor afschermen  van de werkvloer tegen de overhead. Dat gaf het team  rust. Hij creëerde een hecht team dat er samen voor ging. Hij zette dat team ook  in één ruimte. Hij bleef ons op de achtergrond natuurlijk wel begeleiden.

Zijn thema is ‘stick to the plan’. Blijf op je pad tot je echt zeker weet dat het niet werkt. Als er toch echt iets anders moest., dan kwam de motivatie voor de beslissing vanaf het juiste niveau.  En dat was bepaald niet altijd van bovenaf.  Die gedrevenheid zat er van meet af aan in en was hard nodig om dit project echt tot een goed resultaat te leiden.  Rug recht houden. Hij maakt duidelijk voor welke doelen hij voor staat, maar kiest uiteindelijk voor het project en de organisatie, en niet primair voor deadlines.

Wat heb je waargenomen binnen de IT-organisatie inzake zijn rol als Business projectleider?
Het project liep al een paar jaar, het ging niet zo goed.  Harry koos nadat hij het roer had overgenomen met zijn team voor openheid en communicatie, onder andere door uitgebreide informatiesessies.  De eerste stappen waren beslissingen uitleggen en blokkades weghalen.  En als iemand echt op de verkeerde plek zat, dan zorgde hij voor de juiste mensen op de juiste plekken.

Ik respecteer hem. Hij heeft hart voor de zaak, zet altijd een stapje extra en denkt een stapje verder. Hij is altijd bereikbaar, geeft goede feedback, is positief en geeft complimenten. Zelfs als er iets mis gaat, is zijn insteek positief. Hij vraagt dan; wat is er mis gegaan en hoe kun je dat de volgende keer anders doen? 
 
Harry is echt een facilitator. Hij heeft de kloof tussen ‘business’ en ‘IT’ doorbroken, ze laten samenwerken. Hij creëerde draagvlak. En hij heeft inzichtelijk gemaakt dat niet alles door automatisering oplosbaar is.

Pepijn de Geus, DG-ICT Solutions